Κόλπος Σαρακήνικο

Σύμφωνα με έρευνες αρχαιολόγων και από διάφορα ευρήματα φαίνεται πως στην περιοχή υπήρχαν οικισμοί από την παλαιολιθική ακόμα περίοδο. 

 Πολλά ακόμα οικήματα έχουν βρεθεί και στην περιοχή του Αγίου Βασίλη που παραπέμπουν σε οχυρό. Κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας η Αγία Άννα όπως και τα άλλα χωριά της Βορ. Εύβοιας, παρότι δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα με τους Τούρκους, δεχόταν συνεχείς επιθέσεις από πειρατές οι οποίοι λυμαίνονταν την περιοχή.
 
Χαρακτηριστική είναι η ονομασία μικρού κόλπου στην Αγκάλη με την ονομασία Σαρακήνικο
  
Η παραλία Αγίας Άννας - Αγκάλη

Η Αγκάλη βρίσκεται σε καταπράσινη παραθαλάσσια τοποθεσία, ανατολικά από την Αγία Άννα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Η παραλία της εκτίνεται σε μια απόσταση 4,5 χιλιόμετρα με βότσαλο που βαθμιαία καταλήγει σε άμμο και είναι μια από τις πιο μεγάλες της Εύβοιας.
Στο βόρειο τμήμα της βρίσκεται η Χερσόνησος του Αγίου Βασιλείου με υπέροχους δαντελωτούς κολπίσκους κριμένους μέσα στην πυκνή βλάστηση από μεγάλα πεύκα που φτάνουν μέχρι την ακτή. Ενδότερα από την παραλία της Αγκάλης ανοίγεται ένας κάμπος που στο μεγαλύτερο μέρος του σκεπάζεται από ελαιόδεντρα.
Το όνομα Αγκάλη το πήρε από το σχήμα της ακτής που είναι σαν μια μεγάλη αγκαλιά. Διοικητικά ανήκει στο δημοτικό διαμέρισμα της Αγίας Άννας και ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή το 2001, είναι 256 κάτοικοι. Είναι σχετικά ένας νέος οικισμός  Ορμός Αγίου Βασιλείου

 Το ακρωτήρι Αγίου Βασιλείου είναι μία από τις κρυφές παραλίες τις Αγίας Άννας.
Βρίσκετε στην βορειότερη πλευρά της παραλίας και χωρίζει με ψιλή άμμος πλάτους 5 μέτρων την παραλία της Αγίας Άννας από την παραλία Αχλαδιού. 

Η παραλία είναι κατάλληλη για μπάνιο αλλά και για ψαροντούφεκο.

Επίσης πάνω στο ακρωτήρι είναι χτισμένο το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα.